Управляеми камери

Управляемите камери позволяват пълен контрол на околността – без слепи петна и без пропуски в системата. Операторът на системата може да завърта камерата в хоризонталната равнина (PAN), вертикалната (TILT), както и да управлява оптичното й увеличение (ZOOM). От тези три функции на управляемите камери идва и наименованието им – PTZ камери. Една такава камера може да замести няколко аналогови, като Ви позволи да гледате точно обекта, който желаете да наблюдавате, а не покрай/пред/зад него. Управляемите камери биват два вида – аналогови и IP. Аналоговите камери се свързват посредством отделен кабел с устройство, което може да ги управлява – компютър, DVR или специална клавиатура. IP камерите нямат такова ограничение – само с един мрежов кабел и интернет можете да наблюдавате от всяка точка на света своята камера, както и да я местите и обръщате.

Съвременните управляеми камери се управляват от високотехнологичен софтуер с много възможности. Например, чрез софтуера можете да й зададете да обхожда даден маршрут автоматично – така избягвате нуждата оператора да я върти ръчно и му позволява да се занимава с други дейности и други камери. Това е много полезна функция и когато няма оператор, който да следи камерите постоянно – посредством непрекъснатото си движение, камерата не позволява на човека при нея да разбере има ли оператор, който да я движи или не. Друга полезна функция на софтуера е автоматичното проследяване на обекти – когато даден обект влезе в полезрението на камерата, тя автоматично започва да го проследява докато не излезе от обхвата й. Това ви гарантира, че няма да изпуснете някой нарушител заради отсъствие или разсейване на оператора.

Практиката показва, че управляемите камери се използват най-вече на места, където има назначен охранител, който да наблюдава камерата. В този случай тя може да замести няколко статични камери, както и да позволи пълен контрол над сигурността на обекта. Най-често се използва в банки, хотели, казина. Не са редки случаите, в които се оказват напълно подходящи и за малки клиенти – когато се извършва някакво производство или продажба, а една камера не може да покрие цялото помещение, като например павилион за закуски, магазин и т.н., клиента монтира една IP управляема камера, с която покрива цялото помещение и му осигурява пълен контрол над персонала му.

Соул ЕООД внася и продава голямо разнообразие от управляеми камери. Разполагаме с аналогови такива, IP, камери с ниска скорост на въртене, високоскоростни, за външен или вътрешен монтаж. За повече информация относно цени и наличности, моля, обърнете се към търговския ни отдел.