DVR – Digital Video Recorder, представлява съвременно записващо устройство, работещо с компютърен харддиск. За разлика от старите бавно записващи видеорекордери работещи с видеокасети, тук никога няма да Ви се наложи да смените касета или пък да превъртате осемчасова касета, само за да намерите конкретен момент.

Обема на информацията побираща се в DVR-а зависи от обема на диска, инсталиран в него. DVR-ите, внасяни от Соул, поддържат до два диска по 750GB всеки – 1.5TB общ дисков масив. Преведено на български език – нищо не ви пречи да записвате месеци наред преди да се напълни дисковият масив. Когато това стане, DVR-а автоматично изтрива най-старите записи, за да освободи място за нови. Тоест – веднъж конфигуриран и настроен DVR-а може да работи много години наред без да се наложи да пипате каквото и да било по него. Което се явява и основното предимство на DVR пред система, базирана на компютър с платка за видеонаблюдение – няма нужда от донастройка, не може да хване вирус, не забива, не зависи от капризите на операционната система.

Основните критерии на DVR и на платките за видеонаблюдение са два – броя на камерите, които могат да се вържат към записващото устройство и кадрите в секунда, които устройството може да записва на харддиска си. За да гледате една камера в реално време без никакво насичане, Вие се нуждаете от 25 кадъра на камера. Тоест ако предположим, че си купите DVR с 50 кадъра в секунда скорост на запис и закачите 4 камери на него, ще получите 12 кадъра на камера в секунда – сравнително плавна картина и напълно достатъчна за всичко, освен за проследяване на бързо движение.

Соул внася и доставя голямо разнообразие от високотехнологични DVR. Докато най-евтините модели могат единствено да записват и да преглеждат записа, малко по-скъпите притежават функционалност доближаваща ги до компютрите. Основната част от DVR-ите, които предоставяме на клиентите ни имат вграден видеосървър и мрежова платка, позволяваща на клиента достъп до системата от всяка точка на света посредством интернет. DVR-ите ни също така имат възможност за управление на PTZ камери (управляеми).

За повече информация относно цени и наличности, моля, обърнете се към търговския ни отдел.