IP камери

IP камерите представляват камери с вграден видеосървър и мрежов (RG45) или безжичен изход. Те са бъдещето на видеонаблюдението – изцяло дигитален пренос на информацията, липса на загуби по трасето, възможност за изображение с висока резолюция – могат да прескочат ограниченият на PAL и NTSC системите и да предложат мегапикселово изображение с HD качество. В много случаи една такава камера, разположена на стратегическо място, може да замени няколко аналогови камери с ниска резолюция. IP камерите имат едно допълнително предимство – нямат нужда от коаксиални кабели и от допълнително окабеляване – могат да използват вече съществуващата LAN мрежа.

Предвид по-високата цена на IP камерите, в сравнение с аналоговите такива, нашата практика показва най-логичните места за приложението им: отдалечено място, където е необходима само една камера – магазинче, склад, чейндж бюро. Вместо да инвестирате в локално записващо устройство, било то компютър или DVR, единственото от което се нуждаете е една IP камера и Internet.

За да видите какво става в магазина/склада ви, е нужно просто да напишете адреса на камерата в Internet Explorer. Независимо къде по света се намирате, можете за секунди да видите как се развива бизнеса Ви и да предприемете ответни мерки.

Съвременните технологии за запис позволяват един компютър (сървър) да записва неограничено количество IP камери през интернет. Да предположим за момент, че имате 60 магазина разпръснати из цяла България, и искате да знаете какво става в тях докато Вас ви няма. Най-лесният и евтин начин това да стане е да сложите по една или две IP камери във всеки магазин и един централен компютър, който да записва денонощно през интернет какво става в магазините. Една сравнително малка инвестиция може да Ви помогне да постигнете така желаният контрол над бизнеса Ви и да спре кражбите и злоупотребите.

IP камерите са подходящи за изграждане на системи с аналитични функции – разпознаване на лица, регистрационни номера, откриване на липсващи обекти и т.н.

Соул ЕООД внася и предлага на българския пазар разнообразни IP камери – за вътрешен, за външен монтаж, с интегриран микрофон, управляеми, мегапикселови.

За повече информация относно цени и наличности, моля, обърнете се към търговския ни отдел.