IR камери

IR или инфрачервените камери, представляват камери, фабрично окомплектовани с влагоустойчив кожух и инфрачервена подсветка. Тяхно основно предимство е, че могат да снимат дори на пълна тъмнина.

Инфрачервената подсветка представлява съвкупност от малки диоди, които заедно излъчват светлина на вълни, невидими за човешкото око, но видими за камерата. Крайният ефект е, че дори в непрогледна за човешкото око тъмнина камерата снима ясно като посред бял ден.

Това прави инфрачервените камери особено удобни за наблюдение в места без постоянна светлина. Подходящи са за наблюдение на конкретни обекти през нощта – врата, машина, коридор, сейф, както и за външен монтаж.Много често евентуалният крадец, промъкващ се в абсолютна тъмнина, не подозира, че в момента го снима и записва инфрачервена камера и като последствие бива заловен.

Соул ЕООД разполага с богат набор от инфрачервени камери – от малки по размер камери, подходящи за наблюдение до 15-20 метра в пълна тъмнина, до управляеми (PTZ) камери с подсветка до 150-200 м.

За повече информация относно цени и наличности, моля, обърнете се към търговския ни отдел.